Cream Cheese Cake/Prăjitură cu brânză dulce
Reţeta pe care v-o propun azi e de pe cutia de branză dulce Philadelphia. Este deosebit de bună şi uşor de făcut, motiv pentru care nu am poze de pe parcursul pregătirii. Trebuie doar să aveţi ingredientele la temperatura camerei, în special brânza, pentru că dacă e direct din frigider e mai greu de amestecat. | Today I have a recipe I got from the Philadelphia cream cheese box. It is really good and easy to make, therefore I only have one photo while I made it. The only thing to remember is to have all ingredients at room temperature, especially the cheese, otherwise it gets hard to mix. |
Ingrediente
200 g brănză dulce Philadelphia 60 g zahăr 2 ouă 150 ml smântână dulce 1 linguriţă suc lămâie 25 g făină |
Ingredients
200 g Philadelphia cream cheese 60 g sugar 2 eggs 150 ml heavy cream 1 tsp lemon juice 25 g cake flour |
Mod de preparare
Se amestecă brânza cu zahărul, se adaugă ouăle, pe rând, apoi smântâna, sucul de lămâie, iar în final făina. Se coace la cuptorul preîncălzit, 40 minute la 180°C. |
How to make
Mix cream cheese with sugar, add eggs, one at a time, then the cream, lemon juice and in the end, the flour. Preheat oven to 180°C. Bake for 40 minutes. |
Posted on March 26, 2012, in Desserts/Deserturi and tagged branza dulce, cake, cream cheese, prajitura, recipe, reteta. Bookmark the permalink. 2 Comments.
I love to see the ingredients listed in Romanian, it reminds me of all the restaurants (and supermarkets) I frequented while in Sibiu.
I’m glad to hear that.
What was your favorite Romanian dish?