Romanian potato salad/Salată de boeuf

salata de boeuf

Partea amuzantă la salata de boeuf e ca te-aştepţi să fie făcută cu carne de vită, după cum spune numele (“boeuf” in franceză înseamnă “vită”), şi, totuşi, de cele mai multe ori e făcută cu carne de porc sau pui. Eu o fac aproape întotdeauna cu pui.

Referitor la cantităţi, puteţi să le adaptaţi în funcţie de preferinţe sau de ce aveţi în casă.

Salata e de obicei foarte frumos decorată, deoarece se pregateşte pentru mese de sărbători sau festive… se pot folosi murături, maioneză, ouă fierte, masline (verzi sau negre), frunze de pătrunjel… în funcţie de imaginaţia fiecăruia.

Acasă se face şi cu gogoşar murat, dă bine ca culoare, dar în cazul respectiv poate vreţi să adăugaţi mai puţini castraveţi muraţi.

Maioneza o fac întotdeauna de casă, se face chiar rapid şi simplu.

Fără carne iasă o salată la fel de bună, vegetariană.

The funny thing about this Romanian salad is that its name in Romanian is “salată de boeuf”, and in French “boeuf” means “beef” so one would expect something made with beef. However, it is generally made with pork or chicken. I almost always use chicken.

As for the amounts used, feel free to adjust to your taste and what you have on hand.

The salad is usually beautifully decorated (being a dish made for holidays or special occasions)… you can use pickles, mayonnaise, boiled eggs, olives (black or green), Italian parsley… use your imagination.

At home we also use pickled red bell peppers… they add to the colourful salad, but you might want to adjust the amount of gherkins you add.

I always make my own homemade mayonnaise, it’s really fast and easy to make.

Without the meat, you have a delicious vegetarian dish.

 

Ingrediente

300 g cartofi

200 g piept de pui

180 g morcovi

100 g mazăre din conservă

150 g castraveţi muraţi

sare, piper

pentru maioneză:

1 gălbenuş

1-2 linguriţe muştar

200-250 ml ulei de floarea soarelui (250 dacă folosiţi maioneză şi la decorat)

Ingredients

300 g potatoes

200 g chicken breast

180 g carrots

100 g green peas (canned)

150 g gherkins

salt, pepper

for the Mayonnaise:

1 egg yolk

1-2 teaspoons mustard

200-250 ml salad oil (250 if you want to use some mayonnaise for decorating)

 

 

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare

Se fierb cartofii (în coajă) şi morcovii pe aburi sau în apă cu sare împreună cu carnea de pui, apoi se taie cubuleţe puiul, cartofii, morcovii şi castraveţii muraţi.

Maioneza se face în felul următor: se amestecă gălbenuşul şi mustarul, apoi se toarnă treptat uleiul, amestecandu-se cu un mixer sau cu o lingură de lemn.

În final se amestecă legumele, carnea şi maioneza şi se asezonează cu sare şi piper după gust.

Se decorează după preferinţe… şi imaginaţie.

How to make

Boil or steam the potatoes and carrots. Boil chicken in salted water. Dice the chicken, potatoes, carrots and gherkins.

How to make mayonnaise:

Mix egg yolk and mustard in a bowl, then add oil little by little and mix constantly using a hand mixer or a wooden spatula.

In the end mix all vegetables, the chicken and the mayonnaise, and season with salt and pepper to taste.

Decorate according to your preference… and imagination.

 


Posted on December 26, 2011, in Hors d'oeuvres/Aperitive, Salads / Salate, Vegetarian / Vegetariene and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: