Ciorbă de perişoare/Romanian Meatballs Soup

ciorba de perisoare

Ingrediente

200 g carne tocată de porc şi vită

25 g orez

1 ou

1 ceapă

1 morcov

2 cartofi

ţelină

ulei

tarhon din oţet

50 ml bulion

vegeta, sare, piper

Italian parsley leaves

Ingredients

200 g ground beef and pork

25 g rice

1 egg

1 onion

1 carrot

2 potatoes

celery 

vegetable oil

tarragon

50 ml tomato juice

Vegeta, salt, pepper

frunze de pătrunjel

Mod de preparare

Se călesc ceapa, morcovul, ţelina şi cartofii în ulei. Se adaugă apă.

Carnea se amestecă cu orezul, oul, vegeta, sare şi piper şi se fac perişoare care se adaugă în ciorbă când fiebe apa.

Se lasă la fiert 20-25 minute. În final se adaugă bulion şi se mai lasă 2-3 minute la fiert. Se adaugă sare, vegeta, tarhon din oţet şi frunzele de pătrunjel.

Se serveşte cu smântână.

How to make

Sauté onion, carrot, celery stalk and potatoes in vegetable oil. Add water.

Mix meat with rice, egg, Vegeta, salt and pepper and make meatballs. Add to soup when the water starts boiling.

Cook for 20-25 minutes. In the end add tomato juice and cook for 2-3 more minutes. Add salt, Vegeta, vinegar tarragon and parsley leaves.

Serve with sour cream.

Posted on February 13, 2012, in Everyday Food/Preparate diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: