Pickles/Murături

muraturi
Am pus şi murături… trebuia să o încerc şi pe asta. Şi… mi-au plăcut şi am descoperit că nu e aşa de greu pe cât credeam.De data asta am folosit castraveţi, gogoşar roşu, daikon (o ridiche japoneză albă) şi morcovi, dar în alte rânduri am pus şi ceapă sau ţelină. Bine-nţeles că merge şi conopida; în Japonia se pune şi hakusai (varză chinezească). I finally made my own pickled vegetables… I had long wanted to do it, but somehow figured it must be complicated… and, guess what? It really isn’t such a big deal.This time I used cucumbers, red bell pepper, daikon (Japanese white radish) and carrots, but other times I also had onion or celery. Cauliflower is also ok, and the Japanese also use hakusai (Chinese cabbage).

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare

Se taie legumele în bucăţi şi se fierb 1-2 minute în apă cu oţet.

Separat se pun la fiert :

200 ml apă

100 ml oţet de mere

1 lingură zahăr

2 linguriţe sare

foi dafin

piper boabe

ardei iute

(o crenguţă de) cimbru

(o crenguţă de) mărar

Se fierb câteva minute, apoi se lasă să se răcească. Se aşează legumele în borcan şi se toarnă apa peste ele. Se pune capacul.

Se păstrează într-un loc răcoros. Sunt gata după 2 săptămâni.

How to make

Cut vegetables into pieces and boil for 1-2 minutes in vinegar water.

Pickled liquid:

200 ml water

100 ml apple cider vinegar

1 tbsp sugar

2 tsp salt

bay leaves

black pepper seeds

hot pepper

(a sprig of) summer savory

(a sprig of) dill

Boil for a few minutes, then let cool. Place vegetables in a jar and pour the liquid over them.

Cover and store in a cool place and start serving 2 weeks later.

Posted on February 20, 2012, in Everyday Food/Preparate diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: