Chicken Curry/Curry de pui

chicken curry with rice


Zilele trecute am postat reţetele pentru naan, orez jasmine si murături, care toate merg bine cu curry indian, după cum spuneam, aşa că a venit şi rândul reţetei de curry.Îmi place foarte mult curry şi uneori merg la restaurante indiene, mai ales ca să mănânc curry de oaie (care se găseşte mai greu în Japonia şi vreau să mănânc din când în când), dar nu-mi prea place mâncarea foarte condimentată, aşa ca aş prefera să pot să fac curry şi acasă, să decid eu cât de condimentat e.

Din nou vă las să decideţi singuri cantităţile, deoarece depinde mult de preferinţe. De exemplu, eu am pus o linguriţă şi jumătate de chicken masala (la 200 g piept de pui), şi mi s-a părut puţin prea picant… dar ştiu oameni care ar fi pus şi dublu…

For the past few days I posted the recipes for naan, jasmine rice and pickled vegetables, that go well with Indian curry, so it was time I posted the recipe for curry.I love curry and I often go to Indian restaurants, especially for the mutton curry (you cannot easily find mutton in Japan, and I like it and want to eat from time to time), but I’m not much of a spicy food lover, so I kind of wanted to make my own curry at home, to adjust the spiciness to my own taste.

I will again let you decide for yourselves the amounts, as I believe it greatly depends on personal taste. For instance, I used 1.5 tsp chicken masala (with 200 g chicken breast) and it was a little bit too spicy for my taste… but I know folks who’d use twice the amount…  

 

Mod de preparare

Se taie mărunt o ceapă, o bucăţică de ghimbir, câţiva căţei de usturoi şi se călesc în unt. Puiul se taie bucăţele şi se căleşte şi el. Se adaugă chicken masala şi o roşie, şi ea tăiată cubuleţe mici. Se pune apă fiartă până dă peste pui, câteva foi de dafin şi se potriveşte de sare, apoi se lasă acoperit la fiert la foc mic până e făcut puiul. În final am adăugat smântână de cocos şi am mai lăsat să fiarbă descoperit, până când sosul a fost cremos şi s-a îngroşat.

How to make

Finely dice one onion, a piece of ginger root, a few garlic cloves and sauté them in butter. Cut the chicken into bite-sized pieces and sauté with the rest. Add chicken masala and one diced tomato. Add hot water to cover the chicken, a few bay leaves and salt to taste, then cover and simmer until chicken is done. In the end add coconut cream and continue cooking without the lid on until the sauce is thick and creamy.

 

 

 

 

 

 

Se serveşte cu orez basmati, orez jasmine sau naan.

Serve with Jasmine rice, basmati rice or naan.

Poftă bună!

Posted on February 24, 2012, in Everyday Food/Preparate diverse and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: