Romanian Pork Soup/Ciorbă de porc ardelenească

ciorba

Azi am o reţetă de ciorbă ardelenească, cu legume şi carne de porc. Legumele pot varia (se pot pune şi dovlecei, ţelină etc.), depinde de ce am în casă. Important e gustul acru pe care îl dă tarhonul din oţet şi smântâna.Carnea de porc pe care am folosit-o eu era feliată subţire, motiv pentru care timpul de fierbere a fost acelaşi ca şi pentru legume. Here’s a Romanian soup recipe, with vegetables and pork. The vegetables may vary, according to what you have on hand (you may also use zucchini, celery etc.). What matters is the sour taste, given by the vinegar tarragon and sour cream.The pork I used was thinly sliced, so the boiling time was the same as for the vegetables.
Ingrediente

200 g carne porc

1 ceapă

1 morcov

2 cartofi

fasole verde

sare, vegeta

bulion

1 ou

tarhon din oţet

ulei

smântână

Ingredients

200 g pork

1 onion

1 carrot

2 potatoes

snap beans

salt, Vegeta

tomato sauce

1 egg

vinegar tarragon

vegetable oil

sour cream

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare

Se căleşte carnea în ulei. Se adaugă ceapa, morcovul şi cartofii şi se călesc împreună. Se adaugă apă fiartă şi se lasă la fiert. Spre final se adaugă fasolea care fierbe mai repede. Se adaugă bulionul, şi se mai lasă puţin la fiert. Se opreşte focul şi se adaugă sare, vegeta şi tarhon. Se separă gălbenuşul de albuşul de ou, albuşul se toarnă în ciorbă, iar gălbenuşul se amestecă cu puţină ciorbă şi se toarnă şi el. Se adaugă pătrunjel tăiat mărunt.

Se serveşte cu smântână.

How to make

Sauté pork in vegetable oil. Add onion, carrot and potatoes and sauté together. Add hot water and cook until done. Towards the end, add snap beans (their cooking time is short). Add tomato sauce and continue cooking for a few more minutes. Turn off the heat and add salt, Vegeta and tarragon. Separate egg white and yolk. Add egg white to soup. In a bowl mix egg yolk with a little soup and add to the soup. Sprinkle with some finely chopped Italian parsley.

Serve with sour cream.

Posted on March 4, 2012, in Everyday Food/Preparate diverse and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

  1. 😀😀😀 Ma uitam la postul tău cu privire la la modul de preparare,și așteptam rețeta😀
    Pana m-am dumirit eu ca trebuie sa dau click pe foto de jos sa vad și rețeta😀

  2. Arata delicos, si cred ca gustul ei este pe masura.
    Sa o serviți cu plăcere😀

  3. Multumesc, Maria.
    Si blogul tau e foarte interesant! Te admir pentru faptul ca-ti cultivi singura legumele!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: