Almond Florentines/Prăjiturele cu migdale

Almond Florentines

Dacă sunteţi fani caramel şi migdale, ca mine, aveţi combinaţia perfectă.

Prăjiturelele astea se pot face fie o singură bucată, în tavă, apoi tăiate bucaţi mai mici, fie din start, în forme rotunde, ca nişte biscuiţi. Eu am ales prima variantă, ceva mai simplu de făcut.

If you are caramel and almonds lovers, like me, here’s the perfect combination.

There are 2 ways to make them: bake one big cake, then cut into smaller pieces, or make small cookies right from the start. I chose the first version, a little bit easier to make.

Ingrediente

pentru crustă:

50 g unt nesărat

50 g zahăr

1/2 ou

100 g făină

40 g migdale fulgi

pentru caramel:

80 g zahăr

50 g unt

30 g miere

30 ml smântână lichidă

Ingredients

for the sable crust:

50 g unsalted butter

50 g sugar

1/2 egg

100 g flour

40 g sliced almonds

for the caramel:

80 g sugar

50 g butter

30 g honey

30 ml heavy cream

 

Mod de preparare

(crusta)

Se amestecă cu un mixer untul (ţinut la temperatura camerei), până se albeşte. Se adaugă zahărul, în 3 rânduri, amestecandu-se bine de fiecare dată. Se adaugă oul.

Făina se dă prin sită. Se adaugă peste compoziţia anterioară.

Se face un bol care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 minute.

Se întinde şi se aşează pe o tavă cu hârtie de pergament. Se înţeapă cu furculiţa.

Se dă la cuptorul preîncălzit 15 minute la 170°C.

Între timp se amestecă ingredientele pentru caramel pe foc aproximativ 5 minute, până devin maronii. Se opreşte focul şi se adaugă migdalele.

Se toarnă caramelul peste crustă şi se mai dă la cuptor încă 15 minute la 170°C.

Când s-au răcit se taie bucăţi.

How to make

(sable crust)

Mix well the butter (soften at room temperature) until it becomes white. Add sugar, 3 times, mixing well each time. Add egg and continue mixing.

Sieve flour. Add to the above mixture.

Make a ball, wrap it and keep it in the fridge for 30 minutes.

Roll it and place it on a cookie sheet lined with parchment paper. Prick with a fork.

Preheat oven to 170°C. Bake for 15 minutes.

In the meantime prepare the caramel: mix all ingredients for the caramel on medium heat for about 5 minutes, until they turn brown. Remove from heat and add almonds.

Pour the caramel over the sable crust and continue baking for another 15 minutes.

Let cool. Cut into pieces.

 
 

 



 

 

Posted on May 20, 2012, in Desserts/Deserturi and tagged , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: