Carrot Cake/Prăjitură cu morcov

prajitura cu morcov

Prăjitura asta a avut un succes foarte mare de câte ori am făcut-o, dar mi s-a cerut reţeta doar a prăjiturii, fără glazura de brânză dulce şi mi s-a spus că prăjitura în sine e deosebită. Şi eu o fac uneori simplă, fără glazură, mai ales când mă grăbesc…

Combinaţia dintre morcov, nuci şi scorţişoară mi se pare tare bună, dar şi glazura merită încercată! Dacă vi se pare că e cam mult zahăr, se poate tăia din cantitatea de zahăr pudră din glazură, dar în nici un caz să nu renunţaţi la coaja de lămâie!

This cake was greatly appreciated every time I made it, but some people wanted only the recipe of the cake, they didn’t care about the cream cheese frosting. I also sometimes make it without the frosting, especially when I don’t have much time🙂

The combination of carrot, walnuts and cinnamon is really great, and the frosting is also worth trying! If you think there’s too much sugar, cut down on the confectioner’s sugar in the frosting, but I strongly insist on adding the lemon zest!

Ingrediente

(pentru o tava rotundă de 20 cm)

2 ouă

150 g zahăr alb

120 ml ulei vegetal

esenţă de vanilie

130 g făină

1 linguriţă bicarbonat

1 linguriţă praf de copt

1/4 linguriţă sare

1 linguriţă scorţişoară

50 g nucă (tăiată)

1 morcov mare (ras) (cam 150-170 g)

Glazura

100 g brânză dulce (la temperatura camerei)

100 g zahăr pudră

coaja de la o lămâie

25 g unt (la temperatura camerei)

Ingredients

(for a 20 cm round cake pan)

2 eggs

150 g white sugar

120 ml vegetable oil

vanilla essence

130 g flour

1 tsp baking soda

1 tsp baking powder

1/4 tsp salt

1 tsp cinnamon

50 g walnuts (chopped)

1 large carrot (grated) (about 150-170 g)

Frosting

100 g cream cheese (room temperature)

100 g confectioner’s sugar

lemon zest

25 g butter (room temperature)

Mod de preparare

Se amestecă ouăle cu zahărul, se adaugă uleiul, apoi esenţa de vanilie. Se amestecă bine ingredientele uscate (făina, bicarbonatul, praful de copt, sarea şi scorţişoara) şi se adaugă peste restul. La final se adaugă nuca şi morcovul.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C, 45 minute (sau până când trece testul cu scobitoarea).

Se lasă la răcit 10 minute în tavă, apoi pe un grătar, până s-a răcit complet.

Se face glazura, în felul următor: se amestecă toate ingredientele bine, apoi se lasă la frigider cel puţin 20 minute, sau până când s-a răcit complet prăjitura.

How to make

Beat eggs and sugar, add oil, then vanilla essence. Mix well dry ingredients (flour, baking soda, baking powder, salt and cinnamon) and sieve over the sugar mixture. Fold in walnuts and carrot.

Preheat oven to 180°C. Bake for 45 minutes (or until a toothpick inserted in the cake comes out clean).

Let cool in pan for 10 minutes, then let cool completely on a rack.

Mix all the ingredients for the frosting, and place it in the fridge for at least 20 minutes (or until cake has cooled completely). 

Adaptată de aici/Adapted from here

Posted on May 22, 2012, in Desserts/Deserturi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: