Romanian Meatballs/Chiftele

Romanian meatballs

Dintre toate reţetele de chiftele, hamburger sau alte preparate din carne tocată, preferatele mele rămân tot chiftelele româneşti… chiar au un gust deosebit! Se pot servi calde sau reci, cu puré de cartofi şi castraveţi muraţi sau o salată, sau doar cu pâine şi muştar.Eu prefer să le prăjesc, mi se pare gustul cel mai bun, dar pot fi făcute şi la cuptor. Of all the meatballs, hamburger or any other ground meat recipes I’ve tried so far, I still prefer the Romanian style meatballs… the taste is really to die for! You can eat them hot or cold, with mashed potatoes and pickles or a salad, or just bread and mustard.I usually fry them, I believe they taste better, but you can also bake them.
Ingrediente

400 g carne tocată de porc şi vită

1 ceapă/ceapă verde (tăiată mărunt)

1 ou

sare, piper, vegeta (după gust)

mărar

100 g pesmet

puţină făină

ulei (pentru prăjit)

Ingredients

400 g ground pork and beef

1 onion/scallions (finely chopped)

1 egg

salt, pepper, Vegeta (to taste)

dill

100 g breadcrumbs

some flour

vegetable oil (for frying)

 

 

 

 

 

 

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele în afară de făină. Se fac forme de chifteluţe care se trec prin făină şi se prăjesc în ulei pe ambele părţi. Se scot pe hârtie absorbantă.

How to make

Mix all the ingredients except the flour. Make meatballs shapes and roll them in the flour. Fry on both sides. Let drain on oil absorbing paper.


Posted on June 9, 2012, in Everyday Food/Preparate diverse and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: