Zucchini and Broccoli Pané/Dovlecei şi broccoli pané

broccoli si zucchini pane

Potriviţi pentru o gustare, ca aperitiv sau la mic dejun, broccoli şi dovleceii pané sunt o alternativă vegetariană foarte bună, mai ales vara.

Se taie dovleceii în felii de 7-8 mm., se presară sare şi piper şi se lasă la scurs cam o jumătate de oră, după care se şterg cu şerveţele de bucătărie.

Broccoli se fierbe puţin (2-3 minute), apoi se presară cu sare şi piper.

Într-un bol se bate un ou, iar într-un alt bol se adaugă făină. Se trec dovleceii şi broccoli prin făină, ou, apoi iar prin făină. Se prăjesc pe ambele părţi în ulei încins. Se scot pe hârtie absorbantă.

Perfect for a snack, starter or for breakfast, zucchini and broccoli pané are a great vegetarian alternative, especially during summertime.

Cut zucchini in 7-8 mm. slices, add salt and pepper and let drain for at least 1/2 hour, then pat with kitchen towels.

Boil broccoli for 2-3 minutes, then sprinkle with salt and pepper.

Beat an egg in a bowl, put some flour in another bowl. Dredge broccoli and zucchini in flour, egg, then again in flour. Deep fry on both sides, until golden brown. When they are done, place them on oil absorbing paper.

Posted on December 29, 2012, in Hors d'oeuvres/Aperitive, Vegetarian / Vegetariene and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: