Apple Pie / Plăcintă cu mere

apple pie

Am făcut plăcinta asta de câteva ori toamna asta şi tot nu mă pot sătura de ea… e şi relativ uşor şi rapid de făcut (cel mai mult mă bucur că merele se taie cuburi, nu trebuie rase :-)) şi chiar e tare bună! I’ve baked this apple pie several times this fall and I still can’t get tired of it… it is pretty easy to make (the thing I like best about it is that you don’t need to grate the apples, just slice them :-)) and it really tastes great!
Ingrediente

Crustă (pentru o tavă rotundă de 20-23 cm)

200 gr făină de prăjituri

65 gr. unt

65 gr. margarină

1/2 linguriţă sare

6 linguri apă rece (70 ml.)

Umplutura

2-3 mere

30 gr. făină

2 linguri zahăr alb

3 linguri zahăr brun

1 linguriţă scorţişoară

1 linguriţă suc lămâie

Ingredients

Crust (for round a 20-23 cm pie plate)

200 g all-purpose flour

65 g butter

65 g margarine

1/2 tsp salt

6 tbsp (70 ml) ice water

Filling

2-3 apples

30 g flour

2 tbsp white sugar

3 tbsp brown sugar

1 tsp cinnamon

1 tsp lemon juice

Mod de preparare

Crusta

Se amestecă făina şi sarea într-un bol. Se incorporează untul şi margarina (reci). (Se poate folosi numai unt sau numai margarină, eu prefer jumătate din fiecare.)

Se incorporează apa, câte o lingură, şi se formează un bol, care se ţine la frigider cel puţin 30 minute.

Umplutura

Merele se curaţă de coajă şi sâmburi şi se taie cuburi. Se amestecă cu restul ingredientelor pentru umplutură.

Se face o foaie din jumătate din aluatul de crustă şi se pune într-o tavă. Se toarnă umplutura şi se pun bucăţele de unt pe deasupra. Se face o a doua foaie din restul de aluat şi se pune peste umplutură. Se înţeapă cu o furculiţă.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 220°C 10 minute, apoi la 190°C încă 40 minute.

How to make

Crust

Combine flour and salt in a bowl. Cut in the chilled butter and margarine (you can use only butter or only margarine, I prefer to use both).

Stir in the water, one tablespoon at a time, then form into a ball and keep in the fridge for at least 30 minutes. 

Filling

Peel and slice apples. Combine with the rest of the ingredients.

Preheat oven to 220°C.

Roll half of the dough and place in a pie plate. Pour in the apple filling and add some dices of butter on top. Roll out the rest of the dough and place on top. Prick with a fork.

Bake for 10 minutes, then reduce the heat to 190°C and continue baking for 40 more minutes.  

merele si aluatul in tava

placinta cu mere

Adapted from here

Posted on January 7, 2013, in Desserts/Deserturi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: