Chahan

chahan

Chahan is a Japanese recipe for fried rice, especially convenient when there is leftover cooked rice. If you have the cooked rice, then making chahan takes no more than 20 minutes, so it is very convenient for a busy evening.

It can be made with pretty much any vegetable or mushroom you have on hand, and/or chicken, or as simple as only with egg and scallions. Today I am presenting you a vegetarian shiitake chahan that I made and was told to make some more, cause it was real good…😉

Chahan e o reţetă japoneză de orez prăjit, foarte convenabilă când avem orez fiert care ne-a rămas din ziua anterioară. Dacă avem orezul fiert, nu ne ia mai mult de 20 minute să facem chahan, aşa că e o reţetă foarte convenabilă într-o seară în care suntem ocupaţi, de exemplu.

Se poate face cu aproape orice leguma avem la îndemână şi/sau cu pui, sau pur si simplu doar cu ou şi ceapă verde. Azi vă prezint o reţetă de chahan vegetarian cu ciuperci shiitake pe care l-am făcut şi mi s-a spus să mai fac, deoarece a fost tare buuuun…😉

Ingredients

steamed rice

egg

shiitake mushrooms

scallions

salt, pepper

soy sauce

mirin (sweetened sake)

hon dashi

 

How to make

In a large skillet heat some olive oil. Fry sliced shiitake mushrooms until cooked. Add egg and mix until cooked, then add rice. Continue mixing and add salt, pepper, soy sauce, mirin, and hon dashi. Remove from heat and add chopped scallions.

I hope the images are helpful and I convinced you to try this quick recipe.

Ingrediente

orez fiert

ou

ciuperci shiitake

ceapă verde

sare, piper

sos de soia

mirin (sake îndulcit)

hon dashi

 

Mod de preparare

Se călesc în ulei de măsline ciupercile shiitake tăiate felii. Se amestecă până sunt făcute. Se adaugă oul şi se amestecă până e şi el făcut, apoi se adaugă orezul. Se amestecă în continuare şi se potriveşte de sare, piper, sos de soia, mirin şi hon dashi. Se opreşte focul şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt.

Sper ca imaginile să vă ajute şi că v-am convins să încercaţi această reţetă rapidă.

ingrediente

ciuperci

ou

orez

 

ceapa

Posted on April 16, 2013, in Japanese Food/Reţete japoneze, Quick recipes / Retete rapide, Vegetarian / Vegetariene and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: