Vegetable Curry / Curry de legume

vegetable curry  and naan

I love vegetables and therefore I like meals that combine a lot of them, like this Indian vegetable curry. I made chicken curry before, but the mixture of healthy vegetables is more appealing to me. The way to make it is basically the same for both types of curry, and the ingredients will largely depend on what you have on hand, so I’ll skip directly to the way to make it, highlighting the ingredients used.Of course it is best served with naan, this time I chose ghee and sesame naan, but any kind is good.  Îmi plac tare mult legumele şi mai ales mâncărurile care combină cât mai multe legume, cum e acest curry indian de legume pe care vi-l prezint azi. Am mai făcut şi curry de pui, dar amestecul ăsta sănătos de legume e totuşi preferatul meu. Se face în mare la fel ca şi cel de pui, iar ingredientele depind de ce aveţi la îndemână, aşa că o să sar direct la a explica modul de preparare, subliniind ingredientele folosite.Bine-nţeles că cel mai bun e dacă se serveşte cu naan, de data asta am ales naan cu ghee şi seminţe de susan, dar orice tip de naan e ok. 
How to make

Sauté in vegetable oil a finely diced onion for a few minutes. Add a few garlic cloves and a small ginger root. Continue for 1-2 minutes. Add spices (I used a curry powder mixture of coriander, turmeric, cumin, fenugreek, nutmeg, cinnamon, oregano, ginger, caraway, pepper, cardamom and clove) and continue for a few minutes, to allow the flavors to blend. Add a peeled diced tomato.

Add a diced carrot, a diced zucchini, green beans and cauliflower, pour some chicken or vegetable soup (or just water) and cook until the vegetables are done.

Season with salt.

Serve with naan.

Mod de preparare

Se căleşte  în ulei o ceapă tăiată mărunt, câteva minute. Se adaugă câţiva căţei de usturoi şi o rădăcină mică de ghimbir, şi se continuă încă 1-2 minute. Se adaugă mirodeniile (eu am folosit un amestec pentru curry, din coriandru, turmeric, chimion, schinduf, nucşoară, scorţişoară, oregano, ghimbir, chimen, piper, cardamon şi cuişoare) şi se mai călesc un pic, să se amestece aromele. Se adaugă o roşie decojită şi tăiată bucăţele.

Se adaugă un morcov şi un dovlecel, tăiate bucăţi, fasole verde şi conopidă, se toarnă supă de pui sau de legume (sau doar apă) şi se lasă la fiert acoperite, până sunt gata legumele. 

La final se potriveşte de sare.

Se serveşte cu naan.

Posted on November 30, 2013, in Everyday Food/Preparate diverse, Vegetarian / Vegetariene and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: