Daikon Tsukemono

daikon tsukemono

Maybe you remember daikon from the Oroshi Soba recipe. Today I have for you a very quick and easy way to pickle this Japanese white radish. It only takes a few minutes to make it and it will be ready the next day. You can keep it in the fridge for up to one week (it might be gone way faster🙂 ) Poate vă mai amintiţi de daikon de la reţeta de Oroshi Soba. Azi am pentru voi o modalitate foarte simplă şi rapidă de a face murături cu ridichea asta japoneză. Se face în doar câteva minute şi e gata a doua zi. Se poate păstra până la o săptămână la frigider (dacă nu e gata între timp🙂 ).
How to make

Peel and slice half a daikon (about 400 g). Put the slices in a zipper bag, add 1 tsp salt, and the zest and juice of one yuzu. Seal the bag and mix everything. Refrigerate.

Mod de preparare

Se curaţă şi taie felii o jumătate de daikon (cam 400 gr.). Se pun feliile într-o pungă cu fermoar, se adaugă o linguriţă de sare şi coaja rasă şi sucul de la un yuzu. Se închide punga şi se amestecă toate bine. Se dă la frigider.

pickled radish

Posted on December 17, 2013, in Japanese Food/Reţete japoneze, Quick recipes / Retete rapide and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. Oh yes! It goes so well with Japanese rice.😛

  2. Hi Raveca,
    I love these easy ones. Perfect for non-cooks like me🙂.
    John

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: