Pumpkin Cream Cheesecake / Prăjitură cu dovleac şi brânză cremă

pumpkin cheesecake

 

I love cheesecake, and adding walnuts to it makes it even tastier, but I had to try other combinations, and it turns out cream cheese and pumpkin make for a most delicious cake. So, do try it, I strongly recommend it! Îmi plac tare mult prăjiturile cu brânză, iar varianta cu nucă măcinată e şi mai delicioasă. Totuşi, n-am putut să nu încerc şi alte combinaţii, cum ar fi brânză cremă şi dovleac. E delicioasă, şi v-o recomand cu căldură!

 

Ingredients

(for a 20 cm round pan)

140 g pumpkin purée

200 g cream cheese (room temperature)

40 ml heavy cream

2 eggs

75 g sugar (I use brown sugar)

30 g flour

cinnamon

vanilla essence

80 g plain biscuits

50 g butter (melted)

Ingrediente

(pentru o tavă rotundă de 20 cm)

140 gr dovleac purée

200 gr brânză cremă (la temperatura camerei)

40 ml smântână lichidă

2 ouă

75 gr zahăr (eu am folosit brun)

30 gr făină

scorţişoară

esenţă de vanilie

80 gr biscuiţi simpli

50 gr unt (topit)

 

How to make

Place biscuits in a plastic bag and crush them with a rolling pin until broken into fine crumbs. Combine biscuits and melted butter. Press down flat into the buttered pan, and place in the refrigerator.

Steam or boil pumpkin. Mash with a fork.

Beat cream cheese with a hand mixer, until smooth. Add pumpkin and mix. Add heavy cream, eggs, sugar, vanilla essence and cinnamon and combine well. Add flour.

Pour onto crust.

Bake in the preheated oven at 180°C for 45-50 minutes or until a toothpick inserted comes out clean.

Remove from the oven and let cool completely, then refrigerate for at least 3 hours before serving.

Mod de preparare

Biscuiţii se pun într-o pungă de plastic şi se zdrobesc bine cu un sucitor. Se amestecă biscuiţii cu untul topit. Se presează în tava unsă cu unt şi se pun în frigider.

Dovleacul se fierbe în apă sau pe aburi şi se zdrobeşte cu o furculiţă.

Brânza cremă se bate cu un mixer până e moale. Se adaugă dovleacul şi se amestecă în continuare. Se adaugă smântâna, ouăle, zahărul, esenţa de vanilie şi scorţişoara şi se amestecă bine toate. Se adaugă făina.

Se toarnă peste biscuiţi.

Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C, 45-50 minute, sau până trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Se dă la frigider cel puţin 3 ore înainte de servire.

prajitura cu dovleac si branza

 

Posted on June 16, 2014, in Desserts/Deserturi and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. This looks really nice and is just what I feel like eating right now. Sometimes for me cheesecakes are a bit too sweet but I think the pumpkin would make this really interesting. Incidentally I am now working at a magazine (editing copy for correctness) and a publisher that produces some of the best cookbooks in Australia. This will give you some idea. http://www.aww.com.au/food/recipe-collections/
    I hope you are well, cheers

    • Thank you for the link. Wow, they look really yummy!!! I’ll definitely try some of them.
      Hope you’re well, too.
      Enjoy the World Cup🙂
      Bye.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: