Cake Salé

cake sale

Cake salé is a a quick and easy to make starter that can be made in advance and kept in the fridge (actually it is best served cold, after being refrigerated for a few hours). The filling can vary from vegetables ((bell) peppers, onion, spinach, asparagus, broccoli, olives, cherry tomatoes), to mushrooms, sausages, ham, bacon or fish. This time I made cake salé with broccoli and salmon (I used grilled salmon this time, but smoked salmon also works fine).

I forgot to take pictures during the making process, but it really is easy to make, I’m sure you’ll be fine just following my instructions.

Good luck and bon appétit!

Cake salé e un aperitiv uşor şi rapid de făcut, care poate fi pregătit din timp şi păstrat în frigider (e chiar mai bun dacă e servit rece, după ce a stat câteva ore la frigider). Umplutura poate varia de la legume (ardei, gogoşar, ceapă, spanac, sparanghel, broccoli, măsline, roşii cerry), la ciuperci, cârnăciori, şuncă sau peşte. De data asta am ales broccoli şi somon (am făcut cu somon la grătar, dar merge la fel de bine şi cu somon afumat).

Am uitat să fac poze în timpul pregătirilor, dar se face foarte simplu, sunt sigură că vă veţi descurca doar urmând explicaţiile mele.

Succes şi poftă bună!

Ingredients

(makes 2 17×7 cm cake pans)

4 eggs

80 ml vegetable oil

40 ml olive oil

120 ml milk

1 tsp salt

pepper

1/2 Tbsp baking powder

220 g all-purpose flour

dill weed (optional)

Filling:

70 g grilled salmon

120 g boiled broccoli

Ingrediente

(pentru 2 tăvi de chec de 17×7 cm)

4 ouă

80 ml ulei vegetal

40 ml ulei de măsline

120 ml lapte

1 linguriţă sare

piper

1/2 lingură praf copt

220 gr făină

mărar (optional)

Umplutură

70 gr somon (făcut pe grătar)

120 gr broccoli fiert

How to make

Mix flour, salt, pepper, dill and baking powder. Add eggs, vegetable oil, olive oil and milk and mix.

Incorporate the filling. Pour batter into 2 17×7 rectangular cake pans and bake in the preheated oven at 180°C for 45 minutes or until a toothpick inserted comes out clean. Open the oven door slightly and keep the cake in for 10 minutes, then take out of the oven and cool completely on a rack. Slice and serve cold.

Mod de preparare

Se amestecă făina cu sarea, piperul, mărarul şi praful de copt. Se adaugă ouăle, uleiul vegetal, uleiul de măsline şi laptele.

Se încorporează umplutura. Se toarnă în 2 tăvi dreptunghiulare de 17×7 cm şi se coace la cuptorul preîncălzit la 180°C, 45 minute sau până când trece testul cu scobitoarea. Se lasă 10 minute în cuptor, cu uşa uşor deschisă, apoi se scoate şi se răceşte pe un grătar. Se taie felii şi se serveşte rece.

Posted on October 28, 2014, in Hors d'oeuvres/Aperitive, Quick recipes / Retete rapide and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: