Pumpkin Pudding / Budincă de dovleac

pumpkin pudding

If you have children and are looking for a healthy dessert that is also quick and easy to make, this pudding is for you. To the custard cream that I use to make éclairs I just added some pumpkin puré (that I made myself, with steamed pumpkin), and here is a delicious dessert! So please try it and let me know how it was! Dacă aveți copii și căutați o rețetă pentru un desert sănătos care se face și rapid și ușor, vă recomand budinca aceasta. La crema de vanilie pe care o folosesc la eclere am adăugat niște puré de dovleac (făcut de mine, cu dovleac fiert pe aburi), și a ieșit un desert delicios!  Așa că vă invit să o încercați și să-mi spuneți cum a ieșit!

 

Ingredients

100 pumpkin puré

1 egg

2 Tbsp sugar

1 Tbsp flour

200 ml milk

a pinch of salt

vanilla essence

cinnamon powder

lemon juice

5 g butter

Ingrediente

100 gr puré de dovleac

1 ou

2 linguri zahăr

1 lingură făină

200 ml lapte

1 praf sare

esență de vanilie

scorțișoară

suc de lămâie

5 gr unt

 

How to make

Mix egg and sugar, add flour and continue mixing, then add the pumpkin puré, salt, cinnamon powder and vanilla essence. Add lukewarm milk, and mix well.

Place in a saucepan and heat, mixing continuously with a wooden spoon, until the cream thickens.

Remove from heat and add lemon juice and butter.

Let cool, stirring from time to time until it cools completely.

When it is completely cool, place in pudding moulds (I used 4).

Mod de preparare

Se amestecă oul cu zahărul, se adaugă făina şi se amestecă în continuare, apoi se adaugă dovleacul, sarea, scorțișoara şi esenţa de vanilie. Se toarnă laptele călduț și se amestecă bine.

Se pune pe foc şi se amestecă continuu cu o lingură de lemn, până se îngroaşă.

Se ia de pe foc şi se adaugă puţin suc de lămâie şi unt.

Se lasă la răcit, amestecându-se din când în când până se răcește complet.

După ce s-a răcit, se pune în forme (mie mi-au ieșit 4).

 

Posted on February 11, 2016, in Desserts/Deserturi, Quick recipes / Retete rapide and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 3 Comments.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: