Chicken Liver Sautéed with Champignon Mushrooms / Ficat de pui cu ciuperci Champignon

chicken liver with mushrooms

I used to make this with chicken breasts, but then I found this recipe on a blog I follow, Fae’s twist and tango, and the liver appealed to me more than the chicken breast. The recipe is a bit different than Fae’s (I ’m sure hers is as delicious), it’s just that mine is a bit more “Romanian”, meaning I serve it with sour cream and polenta.

Of course you can use more or less chicken liver or mushrooms, according to your own preferences.

Făceam reţeta asta cu piept de pui, apoi am dat peste ea pe un blog pe care-l urmez, Fae’s twist and tango, şi mi-a plăcut mai mult cu ficat decât cu piept de pui. Reţeta mea e puţin diferită de a lui Fae (sunt sigură că şi a ei e la fel de bună), doar că a mea e puţin mai “românească”, adică o servesc cu smântână acră şi mămăligă

Bine-nţeles că puteţi pune mai mult sau mai puţin ficat sau ciuperci, în funcţie de cum vă place. 

 

Ingredients

200 g Champignon mushrooms (sliced)

250 g chicken liver

1 onion (diced)

a few stems of green onions

vegetable oil

sour cream

salt & pepper

Ingrediente

200 gr ciuperci Champignon (tăiate felii)

250 gr ficat de pui

1 ceapă (tăiată mărunt)

câteva fire de ceapă verde

ulei vegetal

smântână acră

sare, piper

 

How to make

Cut chicken liver into bite sizes, rinse and remove sinews. Parboil the liver: bring some water to the boil, add the liver and boil for 1-2 minutes, then drain the water and rinse liver with cold water.

Heat vegetable oil in a pan and sauté onion for a few minutes. Add mushrooms and continue for a few minutes. Add chicken liver and continue for about 2-3 minutes (overcooking the liver will make it tough). Turn off the heat and add finely chopped green onions.

Serve with sour cream and polenta.

Mod de preparare

Se taie ficatul de pui în bucăţi, se spală şi i se curăţă arterele. Se opăreşte 1-2 minute în apă fiartă, apoi se scurge apa şi se clăteşte ficatul cu apă rece.

Se încinge uleiul într-o cratiţă şi se căleşte ceapa în el câteva minute. Se adaugă ciupercile şi se continuă încă vreo câteva minute, apoi se adaugă ficatul de pui şi se mai călesc toate încă vreo 2-3 minute (nu mai mult, altfel se întăreşte ficatul). Se opreşte focul şi se adaugă ceapa verde tăiată mărunt.

Se serveşte cu smânână acră şi mămăliguţă.

 

Posted on April 30, 2014, in Everyday Food/Preparate diverse, Quick recipes / Retete rapide and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment