Croutons / Crutoane

croutons

 

Making your own croutons is really fast and easy, so it’s worth making them to serve with cream soup or a salad.

All you need is bread (a slightly stale one would be even better), olive oil or (melted) butter (or a combination of the two), and… an oven. Butter is best for croutons you serve with your cream soup, while olive oil is best for salad croutons. You can also add salt and pepper, dried herbs, garlic or grated Parmesan cheese. It’s up to you!

How to make

Cut bread into 2 cm cubes, and place on a baking tray lined with parchment paper. Drizzle olive oil or melted butter and toss to coat. (Optionally you can sprinkle with salt, pepper, herbs, Parmesan cheese or garlic (or a combination of these).)

Bake in the preheated oven at 190°C, for 15-20 minutes, until golden brown and crispy. That is all!

After cooled, store in an airtight container.

Crutoanele se fac foarte uşor şi rapid, aşa că merită să le faceţi lângă o supă cremă sau pentru o salată.

Vă trebuie doar nişte pâine (dacă e puţin învechită e şi mai bună), ulei de măsline sau unt (topit) (sau ambele) şi… un cuptor. Untul e mai bun pentru crutoane care se servesc cu supă cremă, iar uleiul de măsline e mai potrivit pentru crutoane pentru salate.

Puteţi pune şi sare, piper, usturoi, ierburi aromatice uscate sau brânză Parmesan rasă. Cum vă plac!

Mod de preparare:

Se taie pâinea cuburi de 2 cm., se pun bucăţile pe o tavă cu hârtie de pergament şi se ung cu ulei de măsline sau unt. (Dacă doriţi, presăraţi sare, piper, ierburi aromatice, usturoi zdrobit, sau Parmesan (sau o combinaţie din ele).) Se dă tava la cuptorul preîncălzit la 190°C, 15-20 minute (depinde de cuptor şi de cât de făcute vreţi să fie). Asta e tot!

După ce s-au răcit, se păstrează într-o pungă închisă ermetic.

 

 

 

Posted on April 8, 2014, in Bread basket / Cosul cu paine, Quick recipes / Retete rapide and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment