Pumpkin Cream Cheesecake / Prăjitură cu dovleac şi brânză cremă
I love cheesecake, and adding walnuts to it makes it even tastier, but I had to try other combinations, and it turns out cream cheese and pumpkin make for a most delicious cake. So, do try it, I strongly recommend it! | Îmi plac tare mult prăjiturile cu brânză, iar varianta cu nucă măcinată e şi mai delicioasă. Totuşi, n-am putut să nu încerc şi alte combinaţii, cum ar fi brânză cremă şi dovleac. E delicioasă, şi v-o recomand cu căldură! |
Ingredients
(for a 20 cm round pan) 140 g pumpkin purée 200 g cream cheese (room temperature) 40 ml heavy cream 2 eggs 75 g sugar (I use brown sugar) 30 g flour cinnamon vanilla essence 80 g plain biscuits 50 g butter (melted) |
Ingrediente
(pentru o tavă rotundă de 20 cm) 140 gr dovleac purée 200 gr brânză cremă (la temperatura camerei) 40 ml smântână lichidă 2 ouă 75 gr zahăr (eu am folosit brun) 30 gr făină scorţişoară esenţă de vanilie 80 gr biscuiţi simpli 50 gr unt (topit) |
How to make
Place biscuits in a plastic bag and crush them with a rolling pin until broken into fine crumbs. Combine biscuits and melted butter. Press down flat into the buttered pan, and place in the refrigerator. Steam or boil pumpkin. Mash with a fork. Beat cream cheese with a hand mixer, until smooth. Add pumpkin and mix. Add heavy cream, eggs, sugar, vanilla essence and cinnamon and combine well. Add flour. Pour onto crust. Bake in the preheated oven at 180°C for 45-50 minutes or until a toothpick inserted comes out clean. Remove from the oven and let cool completely, then refrigerate for at least 3 hours before serving. |
Mod de preparare
Biscuiţii se pun într-o pungă de plastic şi se zdrobesc bine cu un sucitor. Se amestecă biscuiţii cu untul topit. Se presează în tava unsă cu unt şi se pun în frigider. Dovleacul se fierbe în apă sau pe aburi şi se zdrobeşte cu o furculiţă. Brânza cremă se bate cu un mixer până e moale. Se adaugă dovleacul şi se amestecă în continuare. Se adaugă smântâna, ouăle, zahărul, esenţa de vanilie şi scorţişoara şi se amestecă bine toate. Se adaugă făina. Se toarnă peste biscuiţi. Se dă la cuptorul preîncălzit la 180°C, 45-50 minute, sau până trece testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească complet. Se dă la frigider cel puţin 3 ore înainte de servire. |
Posted on June 16, 2014, in Desserts/Deserturi and tagged branza crema, cheesecake, cream cheese, dovleac, prajitura cu branza dulce, pumpkin, recipe, reteta. Bookmark the permalink. 2 Comments.
This looks really nice and is just what I feel like eating right now. Sometimes for me cheesecakes are a bit too sweet but I think the pumpkin would make this really interesting. Incidentally I am now working at a magazine (editing copy for correctness) and a publisher that produces some of the best cookbooks in Australia. This will give you some idea. http://www.aww.com.au/food/recipe-collections/
I hope you are well, cheers
Thank you for the link. Wow, they look really yummy!!! I’ll definitely try some of them.
Hope you’re well, too.
Enjoy the World Cup 🙂
Bye.