Pumpkin Raisin Salad / Salată de dovleac cu stafide

kabocha raisin salad

A very easy to make salad that you can serve as a snack or side dish (it is as good cold), this salad is not only very delicious, but also healthy. So I really recommend you try it! O salată foarte uşor de făcut, bună de snack sau ca şi garnitură (este la fel de bună şi rece), această salată nu numai că e foarte delicioasă, e şi foarte sănătoasă. Aşa că v-o recomand cu căldură!

 

How to make

Cut pumpkin into pieces and boil or steam it (do not overcook it). Let cool. In a pan, heat some vegetable oil and stir in the pumpkin for 2-3 minutes. Add some heavy cream and stir for another minute. Turn off the heat and add raisins.

Mod de preparare

Se taie dovleacul în bucăţi şi se fierbe în apă sau pe aburi (să nu fie foarte fiert). Se lasă la răcit. Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se adaugă dovleacul, amestecând 2-3 minute. Se adaugă puţină smântână lichidă şi se mai amestecă încă un minut, apoi se opreşte focul şi se adaugă stafidele.

Posted on July 22, 2014, in Quick recipes / Retete rapide, Salads / Salate and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. Hi Raveca,
    One definition of success is when you can tempt a non-cook to attempt your recipes. Sounds like a good dish for warm or cold weather. Omedetou gozai masu.
    John

  2. I saw this photo again in the ‘Reader’ and I had to stop to say how delicious it looks. I think I will make it with butternut squash. What do you think? ❤

Leave a comment