Pumpkin Raisin Salad / Salată de dovleac cu stafide
A very easy to make salad that you can serve as a snack or side dish (it is as good cold), this salad is not only very delicious, but also healthy. So I really recommend you try it! | O salată foarte uşor de făcut, bună de snack sau ca şi garnitură (este la fel de bună şi rece), această salată nu numai că e foarte delicioasă, e şi foarte sănătoasă. Aşa că v-o recomand cu căldură! |
How to make
Cut pumpkin into pieces and boil or steam it (do not overcook it). Let cool. In a pan, heat some vegetable oil and stir in the pumpkin for 2-3 minutes. Add some heavy cream and stir for another minute. Turn off the heat and add raisins. |
Mod de preparare
Se taie dovleacul în bucăţi şi se fierbe în apă sau pe aburi (să nu fie foarte fiert). Se lasă la răcit. Într-o tigaie se încinge puţin ulei şi se adaugă dovleacul, amestecând 2-3 minute. Se adaugă puţină smântână lichidă şi se mai amestecă încă un minut, apoi se opreşte focul şi se adaugă stafidele. |
Posted on July 22, 2014, in Quick recipes / Retete rapide, Salads / Salate and tagged dovleac, kabocha, pumpkin, quick recipe, raisins, reteta rapida, salad, salata, stafide. Bookmark the permalink. 4 Comments.
Hi Raveca,
One definition of success is when you can tempt a non-cook to attempt your recipes. Sounds like a good dish for warm or cold weather. Omedetou gozai masu.
John
Arigatou gozaimasu 🙂 Ganbate kudasai!
I saw this photo again in the ‘Reader’ and I had to stop to say how delicious it looks. I think I will make it with butternut squash. What do you think? ❤
It should turn out just fine with butternut squash. I use Japanese pumpkin, kabocha.