Candied Orange Peel / Coji de portocală confiate


candied orange peel

This candied orange peel can be eaten as a snack or used to make sweet rolls or bread. It is really easy to make and you can keep a part of it in the freezer and make rolls or serve as a snack later. I again made a video for easier understanding.

You can add more or less sugar, depending on your preference (I suggest you add a little at first, then taste and add more if you feel like you’d prefer a sweeter version).

I used natsumikan (some Japanese citrus fruits, sour in taste), but you can replace them with oranges.

Cojile astea de portocale confiate pot fi servite ca şi snack sau se pot folosi pentru a face chifle dulci sau cozonac cu ele. Se fac foarte uşor şi pot fi păstrate la congelator o parte din ele, ca să faceţi desert mai incolo sau să le serviţi ca snack. Am făcut şi un videoclip, sper să vă ajute.

Puteţi adăuga mai mult sau mai puţin zahăr, în funcţie de preferinţe, adăugaţi mai puţin la început, gustaţi, şi dacă credeţi că vreţi mai dulci, mai puteţi adăuga pe parcurs.

Eu am folosit natsumikan (nişte citrice japoneze care sunt mai acrişoare), dar se pot folosi şi portocale.

Ingredients

2 natsumikan (or 3 oranges)

400 ml water

150 g sugar

Ingrediente

2 natsumikan (sau  3 portocale)

400 ml apă

150 g zahăr

How to make

Wash and peel the oranges. Cut peels into 8-10 mm wide slices.

In a saucepan add the strips of orange peel, cover with cold water, and bring to a boil. Boil for 1-2 minutes, then drain the water.

Add cold water over the peel strips and let stand for about 8 hours or overnight.

Drain the water again, add 400 ml cold water, 150 g sugar and boil on low heat until all the liquid evaporated (about 30-35 minutes), stirring from time to time.

Mod de preparare

Se spală portocalele şi se decojesc. Se taie cojile în felii de 8-10 mm lăţime.

Se pun cojile de portocală într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi se fierb 1-2 minute. Se aruncă apa.

Se adaugă din nou apă rece peste şi se lasă aşa 8 ore sau peste noapte.

Se scurge din nou apa, se adaugă 400 ml apă rece, 150 g zahăr şi se lasă la fiert la foc mic până se evaporă tot lichidul, amestecându-se din când în când.

boil

boil end

coji de portocala confiate

 

Posted on January 22, 2014, in Desserts/Deserturi, Japanese Food/Reţete japoneze and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment