Mushroom Mini Pies / Mini-plăcinte cu ciuperci

mushroom mini pies

I hesitated for a long time about how I should call these pies. One day I had the idea to make them using bread dough, topped with mushrooms and a cream/egg mixture, like the one for Quiche Lorraine. But I cannot call them “mini-quiche”, as the base is bread dough, neither “mini-pizzas”, as the topping resembles more the one for quiche. So let’s call them “mushroom mini pies” (or something like that 🙂 ).

They make an excellent vegetarian snack, or, with some salad, a meal on their own.

Of course the topping may vary according to your taste, and you can also use different kinds of mushrooms.

M-am gândit mult cum să le zic la plăcinţelele astea. Într-o zi mi-a venit ideea să le fac, cu aluat de pâine şi ciuperci, iar pe deasupra cu un amestec de smântână/ou, ca cel de Quiche Lorraine. Dar n-aş putea să le spun “mini-quiche”, deoarece baza e aluat de pâine, nici “mini-pizza”, deoarece amestecul de deasupra e mai degraba de quiche. Aşa că hai să le spunem “mini-plăcinte cu ciuperci” (sau ceva de genul ăsta 🙂 )

Sunt foarte potrivite pentru un snack, sau, cu nişte salată lângă, e gata o masă mai uşoară.

Bine-nţeles că amestecul de deasupra poate varia în funcţie de ce doriţi şi vă place, la fel şi ciupercile, pot fi de alt fel.

 

Ingredients

(makes 10 9cm round pies)

for the dough

300 g bread flour

190 ml lukewarm water

1 Tbsp olive oil

1 tsp salt

1 tsp dry yeast

for the topping

20 g butter

100 g shiitake mushrooms

140 g maitake mushrooms

4 garlic cloves

100 g chicken (optional)

1 onion

1 medium tomato

2 eggs

8 scallions

20 g sour cream

40 ml milk

100 ml heavy cream (you can replace it with the same amount of milk)

shredded cheese (optional)

salt, pepper

Ingrediente

(pentru 10 placinte cu diametru de 9 cm)

pentru aluat

300 g făină de pâine

190 ml apă călduţă

1 lingură ulei

1 linguriţă sare

1 linguriţă drojdiuţă uscată

pentru umplutură

20 g unt

100 g ciuperci shiitake

140 g ciuperci maitake

4 căţei de usturoi

100 g pui (opţional)

1 ceapă

1 roşie medie

2 ouă

8 fire de ceapă verde

20 g smântână acră

40 ml lapte

100 ml smântână lichidă (se poate înlocui cu aceeaşi cantitate de lapte)

caşcaval ras (opţional)

sare, piper

 

How to make

Make the dough according to the bread dough instructions.

(To save time, I usually make more dough for bread, and use some to make these pies.)

Dice onion, garlic, tomato, scallions and shiitake mushrooms. Cut chicken in small pieces. Break apart maitake mushrooms using your hands.

Sauté onion, garlic, mushrooms, and chicken in butter. After a few minutes, add tomato, salt and pepper. Mix for 1 more minute, then turn off the heat.

In a bowl, beat eggs, add sour cream, heavy cream, milk and scallions and mix. Add cheese, if using. Season with salt and pepper.

Divide bread dough into 10 pieces. Using your hands, make 11-12 cm round pies. Place in 9 cm tart molds (I used some paper ones, but anything that is oven proof will work).

Add the mushroom mixture. Top with the cream/egg mixture.

Bake in preheated oven at 200°C for 40 minutes.

Mod de preparare

Se face aluatul conform instrucţiunilor de la pâine.

(Ca sa nu-mi ia atât de mult timp, când fac aluat de pâine, fac mai mult şi folosesc o parte pentru plăcintele astea).

Se taie cubuleţe ceapa, usturoiul, roşia, ceapa verde, ciupercile shiitake şi puiul. Ciupercile maitake se rup cu mâna în bucăţi mai mici.

Ceapa, usturoiul şi ciupercile se călesc în unt. După câteva minute se adaugă roşia, sare şi piper. Se mai amestecă un minut, apoi se opreşte focul.

Într-un bol se bat ouăle, se amestecă cu smântâna acră, smântâna lichidă, laptele şi ceapa verde. Dacă folosiţi, adăugaţi caşcavalul. Se potriveşte de sare şi piper.

Se împarte aluatul în 10 bucăţi care se fac, cu mâna, în forme rotunde, de 11-12 cm diametru. Se pun în forme de 9 cm diametru (eu am folosit unele de hârtie, dar merge orice formă ce poate fi folosită în cuptor).

Se adaugă amestecul de ciuperci, iar pe deasupra amestecul de ou/smântână.

Se coc în cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de 40 minute.

 

Posted on March 28, 2014, in Bread basket / Cosul cu paine, Hors d'oeuvres/Aperitive, Vegetarian / Vegetariene and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Leave a comment