Apple Cake / Tort de mere


tort de mere

I love apples, so pretty often I make apple desserts: apple pie, baked apples with cream cheese filling, or this apple cake.This time I grated the apples and drained the juice (which I savoured 🙂 ) (or you can cook them in a pot, until the juice is evaporated), but other times I cut them into cubes, which is much easier to make, and saves a lot of time. Îmi plac tare mult merele, aşa că fac tot felul de deserturi cu ele: plăcintă cu măr, mere umplute cu cremă de brânză, sau tortul ăsta de mere.De data asta am ras merele şi le-am stors de suc (pe care l-am băut 🙂 ) (sau le puteţi căli pe foc până se evaporă tot sucul), dar în alte rânduri am tăiat merele cuburi, că e mult mai simplu şi ia mai puţin timp.

 

Ingredients

(for a round 20 cm oven dish)

2-3 large apples (or more, if they are small)

3 eggs

70 g flour

50 g sugar

3 tbsp water

1 tsp baking powder

cinnamon

butter (for the oven dish)

Ingrediente

(pentru o tavă rotundă de 20 cm diametru)

2-3 mere mari (sau mai multe, dacă sunt mici)

3 ouă

70 gr făină

50 gr zahăr

3 linguri apă

1 linguriţă praf de copt

scorţişoară

unt (pentru uns tava)

 

How to make

Butter a round oven dish. Set aside.

Cut apples into cubes or grate them on large. Mix with cinnamon. (If you grate them, squeeze the juice or cook them in a pot, until juice evaporates.) Place apples in the buttered oven dish.

Separate egg whites and yolks. Whip egg whites.

In a separate bowl, mix egg yolks with sugar, using a hand mixer, until it turns pale. Add flour, mixed with baking powder, then water.

Gently fold in the whipped egg whites, using a wooden spoon.

Pour over the apples in the oven dish.

Bake in the preheated oven at 180°C for 35-40 minutes or until a toothpick inserted comes out clean.

Take out of the oven, let cool for 10 minutes, then turn over on a cooling rack and let cool completely.

Optionally you can sprinkle confectioner’s sugar on top.

Mod de preparare

Se unge o tavă rotundă cu unt. Se dă deoparte.

Merele se taie în cuburi sau se rad pe răzătoarea cu găuri mari şi se presară scorţişoară. (Dacă le radeţi, scurgeţi sucul sau daţi-le la foc până se evaporă sucul.) Se pun în tavă.

Albuşurile se separă de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă.

Într-un alt bol, se amestecă gălbenuşurile cu zahărul, cu un mixer, până devin albe. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt, apoi apa.

Se incorporează uşor albuşurile spumă, cu o lingură de lemn.

Se toarnă aluatul peste mere, în tavă.

Se coace în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 35-40 minute sau până când trec testul cu scobitoarea.

Se scoate din cuptor şi se lasă la răcit 10 minute, dupa care se întoarce tortul pe un grătar şi se lasă să se răcească complet.

Opţional se poate presăra zahăr pudră pe deasupra.

pe gratar

tort gata

 

Posted on June 30, 2014, in Desserts/Deserturi and tagged , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

  1. It sounds delicious! thanks for the recipe! All the best to you, Aquileana 😀

Leave a comment